Soorten heipalen


Kennis Heiwerken gebruikt stalen buispalen en houten palen om te heien. Voor elk project geven wij een passend hei advies.


Stalen buispalen

Voor stalen buispalen is de lengte zowel binnen als buiten onbeperkt, zolang de grondslag het toelaat. De gebruikelijke diameters liggen tussen de 14 / 35 cm. Tevens door de trillingsarm en door het inwendig heien in de buis is het geluidsniveau beperkt. De kleinste buispalen machine heeft een minimale breedte van 68 cm en een minimale hoogte van 2 meter.

Houten heipalen

De houten palen met opzetter worden gebruikt tot een maximale lengte van 24 meter. Wij kunnen 12 meter lange houten palen uit één stuk onder onze stelling plaatsen, daar boven op komt een betonnen opzetter van maximaal 5 meter, zodat de paal totaal 17 meter ongeschakeld in de grond kan worden geplaatst. Bij langere lengte vervolgen wij met schakelpalen. De minikraan heeft een minimale breedte van 105 cm.
Het verschil tussen stalen buispalen en houten palen zijn kenmerkend voor het materiaal. Stalen buispalen kunnen meer dragen dan houten heipalen, een ander voordeel is dat deze precies op maat gemaakt kunnen worden. Houten palen zijn prijstechnisch een betere keuze en hebben een lengte van 12 meter, met een betonnen opzetten is dit zelfs 17 meter ongeschakeld.


Kennis Heiwerken heeft al ruim 60 jaar kennis en ervaring en is gespecialiseerd in heiwerken en funderingstechniek. Neem voor vragen contact met ons op.

06 - 207 051 97Contactformulier